Dan Lazăr va demisiona de la Finanţe şi va pleca la Cluj, ca prorector la Babes-Bolyai

Dan Lazăr va demisiona din postul de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, pe care îl ocupă din noiembrie 2010, şi va pleca la Cluj-Napoca, unde va lucra ca prorector la Universitatea Babes-Bolyai (UBB), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

237 afișări
Imaginea articolului Dan Lazăr va demisiona de la Finanţe şi va pleca la Cluj, ca prorector la Babes-Bolyai

Dan Lazăr (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Demisia va fi depusă la cabinetul premierului Mihai Răzvan Ungureanu săptămâna viitoare, au arătat sursele.

Dan Lazăr, originar din Cluj, a fost ales recent ca prorector al Universităţii Babes-Bolyai.

Conform legii, poziţia de prorector este una de conducere în cadrul universităţilor, dar nu obligă la renunţarea funcţiei de demnitate publică, deoarece o situaţie de incompatibilitate se aplică doar în cazul rectorilor.

Astfel, legislaţia prevede că persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică nu pot exercita funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului, dar pot lucra într-un alt post didactic şi/sau de cercetare.

"Chiar dacă legislaţia nu îl obligă să renunţe la postul de secretar de stat, Dan Lazăr preferă să aleagă o carieră didactică, fiind conştient că nu pot fi înregistrate performanţe ridicate în acelaşi timp în două domenii, respectiv şi la Ministerul Finanţelor, şi la Universitatea Babes-Bolyai", au declarat sursele citate.

La Babes-Bolyai, alături de cursuri universitare, Lazăr se va ocupa şi cu finanţele şi administraţia universităţii.

Dan Lazăr a fost transferat în noiembrie 2010 din postul de consilier de stat pe probleme economice al premierului de atunci, Emil Boc, în cel de secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Ulterior, el a fost numit responsabil naţional cu autorizarea finanţării Phare, Facilitatea de tranziţie şi SAPARD, precum şi membru în Consiliul de Administraţie al CEC Bank.

Dan Lazăr este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice al Universităţii "Babeş-Bolyai", iar din 2005 a lucrat în această instituţie ca şi conferenţiar universitar la catedra de Administraţie Publică, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, până în 2009 când a fost numit la Guvern consilier al premierului Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici