Dănescu, ARB: Creditele neperformante ar putea să scadă la 10%, de la 14% anul trecut

Creditele neperformante ar putea să scadă anul viitor la 10%, dacă se păstrează ritmul înregistrat anul trecut, când ponderea s-a redus la circa 14%, de la 23%, a declarat, joi, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.

157 afișări
Imaginea articolului Dănescu, ARB: Creditele neperformante ar putea să scadă la 10%, de la 14% anul trecut

Dănescu, ARB: Creditele neperformante ar putea să scadă la 10%, de la 14% anul trecut (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Anul trecut creditele neperformante au scăzut de la peste 23% la 13,99%. Dacă se menţine scăderea de până acum, neperformantele ar putea fi şi mai jos, dar nu cred că vom asista la un ritm similar de reducere. Totuşi peste un an s-ar putea ca neperformantele să ajungă la 10%, este un nivel aşteptat", a spus Florin Dănescu la conferinţa "Noua direcţie în materie de insolvenţă", organizat joi de Ziarul Financiar.

El a mai precizat că, în prezent, 75% din creditele neperformante sunt generate de persoane juridice, iar din acestea jumătate de companiile aflate în insolvenţă. Valoarea creditelor neperfomante este de peste 6,7 miliarde de euro, având în vedere un sold al creditelor de 48 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici