Daniel Constantin: Pregătim un pachet legislativ prin care să promovăm produsele alimentare româneşti

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat duminică, la un târg de bovine de la Mogoşoaia, că pregăteşte un pachet legislativ pentru promovarea produselor alimentare româneşti şi prin care să stimuleze hipermarketurile să vândă cât mai multe astfel de produse.

294 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin: Pregătim un pachet legislativ prin care să promovăm produsele alimentare româneşti

Daniel Constantin: Pregătim un pachet legislativ prin care să promovăm produsele alimentare româneşti (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

"În mandatul pe care îl am ca ministru am două provocări foarte mari. Una se referă la satul românesc, pentru că agricultura până la urmă este o pare componentă a dezvoltării rurale şi trebuie să oferim cetăţenilor din mediul rural un nivel de trai ceva mai bun decât în momentul de faţă", a spus Constantin.

El a adăugat că a doua provocare, "poate cea mai mare", este să promoveze cât mai mult produsele româneşti.

Ministrul Agriculturii a spus că a pregătit un pachet legislativ astfel încât să stimuleze hipermarketurile şi producătorii să se organizeze şi să ducă toate produsele româneşti cât mai aproape de consumator.

"Ne gândim chiar şi la unele măsuri care să evidenţieze produsele româneşti faţă de celelalte produse, nu că celelalte n-ar fi bune, sunt bune şi acelea. Trebuie să fim foarte atenţi la calitatea acestora, dar eu cred că există, dincolo de calitate, de gustul pe care-l au produsele româneşti, şi un spirit de partiotism al celor care cumpără. Eu cumpăr produse româneşti şi sunt foarte atent şi la produsele bio", a mai spus ministrul.

Fructele, legumele şi carnea din import se vând în magazine şi pieţe cu preţuri de două, trei şi chiar zece ori mai mari decât cele cu care intră în ţară, iar în unele cazuri cumpărătorul plăteşte pentru un produs alimentar şi de 15-20 de ori mai mult faţă de valoarea de import.

Importurile de produse agroalimentare s-au apropiat anul trecut de 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro), în creştere cu 12,8% comparativ cu anul precedent.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici