Date surprinzătoare de la Finanţe: Datoria publică a României a intrat la apă

Datoria publică a României a scăzut de la 556,4 mld. de lei în septembrie 2021 la 552,4 mld. de lei în octombrie 2021. Astfel, datoria publică a ajuns la 48,2% din PIB în octombrie, de la 48,5% din PIB.

4534 afișări
Imaginea articolului Date surprinzătoare de la Finanţe: Datoria publică a României a intrat la apă

Date surprinzătoare de la Finanţe: Datoria publică a României a intrat la apă

Conform celor mai recente date publicate de Finanţe, citate de ZF, datoria publică a ajuns la 48,2% din PIB în octombrie, de la 48,5% din PIB.

Scăderea a venit din micşorarea datoriei publice centrale pe termen mediu şi lung, care în septembrie era de 520,7 mld. de lei, iar în octombrie a scăzut la 515,1 mld. de lei.

De la începutul anului, datoria publică a României a crescut cu 63,5 mld. de lei, de la aproape 500 de miliarde de lei (47,4% din PIB). La începutul crizei, în decembrie 2019, datoria publică a României era de 35,3% din PIB, adică 373,5 mld. de lei.

Din cele 552 mld. de lei datorie guvernamentală totală, 531 de miliarde de lei reprezintă datorie pe termen mediu şi lung, iar restul datoriei este pe termen scurt.

În ceea ce priveşte moneda, structura datoriei arată astfel: 252 mld. lei în moneda locală, 256 mld. lei în euro, 43 mld. de lei în dolari şi restul în alte monede.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici