Datoriile Blue Air sunt în prezent de aproximativ 230.000.000 euro

Datoriile Blue Air sunt în prezent de aproximativ 230.000.000 euro, ceea ce înseamnă, într-un an normal de operarare, aproximativ 50% din totalul veniturile realizate, anunţă compania într-un comunicat.

1496 afișări
Imaginea articolului Datoriile Blue Air sunt în prezent de aproximativ 230.000.000 euro

Sursa foto: MediafaxFoto

„Aşa cum am demostrat şi în anul 2019 (an în care Blue Air a avut venituri de aproximativ 415.000.000 EUR) compania deţine know-how-ul şi personalul necesar pentru realizarea veniturilor suficiente în vederea achitării tuturor datoriilor sale atât timp cât este lăsată să funcţioneze în condiţii de piaţă normale”, susţine compania.

Documentul precizează că în luna februarie 2020, Blue Air avea 1.570 angajaţi, iar acţionariatul şi managementul societăţii au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a păstra acest personal. „Din pacate, de-a lungul celor 2,5 ani în care am fost nevoiţi să trecem prin cele mai mari încercări care au lovit industria aeronautică la nivel mondial, în întreaga ei istorie, incertitudinile legate de activitatea Blue Air au condus la numeroase plecări din cadul acesteia astfel încât, momentan mai avem un număr de 560 angajaţi”.

În ceea ce priveşte aeronavele, de la un număr de 32 aeronave în 2019, în acest moment compania funcţionează cu 13 aeronave, iar în cursul următoarelor luni spune că va fi obligată să rămână cu 5 aeronvae pentru că restul vor trebui restituite proprietarilor acestora.

Datoria acumulata de Blue Air la AFM este de 28.751.323 lei, iar compania susţine că a depis două cereri catre instituţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici