De ce a devenit Macedonia noua ţintă a Moscovei

După renunţarea la proiectului gazo­duc­tului South Stream şi reorientarea către Tur­cia, Rusia vrea să fie sigură că Europa nu va scăpa de dependenţa faţă de rezervele sale de gaze naturale.

903 afișări
Imaginea articolului De ce a devenit Macedonia noua ţintă a Moscovei

De ce a devenit Macedonia noua ţintă a Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce Moscova s-a aflat în mijlocul violenţelor din estul Ucrainei, cea mai mare ţară din Europa de Est, bătălia gazelor împinge Rusia să se implice acum în conflictul intern dintr-un stat mic din Balcani.

Macedonia, un stat de numai 2 milioane de locuitori, traversează o perioadă tulbure, cu proteste antiguvernamentale cauzate de revolta cetăţenilor împotriva corupţiei, scrie Bloomberg.

Guvernul macedonean se bucură însă de un sprijin neaştepat, dar nu nejustificat, din partea Moscovei.

Citeşte mai multe despre interesul Rusiei pentru Macedonia pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici