Decizia luată de Boeing: Când ar putea suspenda compania fabricarea avioanelor 737 MAX

Boeing va suspenda producţia aeronavelor 737 MAX începând din luna ianuarie, a declarat luni o sursă familiară cu această situaţie, explicând că decizia a fost luată întrucât se estimează că interdicţia zborurilor cu 737 MAX va continua şi pe parcursul anului 2020, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1397 afișări
Imaginea articolului Decizia luată de Boeing: Când ar putea suspenda compania fabricarea avioanelor 737 MAX

Sursa FOTO: Profimedia Images

O altă sursă a declarat că nu vor fi efectuate disponibilizări în urma opririi producţiei.

Compania nu a comentat momentan informaţiile, însă un anunţ legat de producţia Boeing 737 MAX este aşteptat săptămâna aceasta.

Decizia opririi producţiei vine la câteva zile după ce autorităţile de reglementare din SUA au avertizat gigantul aerospaţial că şi-ar fi stabilit aşteptări nerealiste în legătură cu momentul în care avionul va avea voie să zboare din nou.

Autorităţile de reglementare au interzis zborurile cu 737 MAX în martie, după prăbuşirea din Etiopia, al doilea accident pentru avion, la cinci luni după cel din Indonezia. Accidentele au luat în total 346 de vieţi.

Boeing a spus în octombrie că ar putea recurge la o îngheţare a producţiei sau o reducere suplimentară, dacă aprobarea corecţiilor software pentru controlul zborului şi modificările din procesul de instruire a piloţilor se extind până în 2020.

Orice modificări ale producţiei MAX ar putea avea implicaţii semnificative pentru economia Statelor Unite. Incapacitatea Boeing de a livra aeronava în perioada interzicerii zborurilor a afectat deja deficitul comercial al naţiunii.

Boeing a redus producţia lunară de 737 la 42 de aparate, de la 52 în aprilie. Executivii companiei au spus în octombrie că speră să reia livrările în trimestrul IV şi să elimine întârzierile până la sfârşitul anului viitor. Unii directori de companii aeriene şi din industrie au apreciat că recuperarea întârzierilor ar putea dura doi ani. Boeing plănuise să majoreze producţia la 57 de avioane pe lună până la sfârşitul anului 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici