Decizia Renault, după arestarea celui mai puternic om din companie. O nouă numire la conducere, dar Carlos Ghosn îşi menţine poziţia

Boardul Renault l-a numit temporar pe Thierry Bollore, director de operaţiuni, la conducerea companiei, în locul lui Carlos Ghosn, aflat în „incapacitate temporară” de a-şi exercita funcţiile de CEO şi preşedinte, informează BBC.

1342 afișări
Imaginea articolului Decizia Renault, după arestarea celui mai puternic om din companie. O nouă numire la conducere, dar Carlos Ghosn îşi menţine poziţia

Thierry Bollore a fost numit la conducerea Renault, dar Carlos Ghosn îşi păstrează funcţiile

Boardul a precizat că Ghosn îşi menţine funcţiile în companie, dar Bollore va conduce compania cu acelaşi puteri şi drepturi ca Ghosn.

Carlos Ghosn, care era şi preşedinte al Nissan şi Mitsubishi Motors şi care conducea şi o alianţă a celor trei companii, a fost arestat luni în Japonia, procurorii anunţând că şi-a subevaluat veniturile obţinute din administrarea Nissan cu 44 de milioane de dolari, în ultimii cinci ani. Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului.

Boardul Renault a declarat că nu este în măsură să comenteze, în această etapă a anchetei, acuzaţiile şi dovezile autorităţilor judiciare japoneze.

Numirea lui Bollore este în măsură să păstreze interesele grupului şi continuitatea operaţiunilor, au mai arătat membrii boardului.

Marţi, ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a declarat că Carlos Ghosn nu ar trebui să rămână la conducerea Renault după arestarea sa în Japonia. Statul francez deţine 15% din acţiunile Renault.

BBC precizează că şi Nissan şi Mitsubishi se pregătesc să îl înlocuiască pe Ghosn din funcţii.

Ghosn, născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici