Deficitul comercial al Statelor Unite a atins cel mai înalt nivel din ultimii şase ani

Creşterea importurilor a amplificat deficitul comercial al Statelor Unite în luna martie, ajungând la cel mai mare nivel din aproape şase ani şi jumătate, date care sugerează că economia americană s-a contractat în primul trimestru din 2015.

309 afișări
Imaginea articolului Deficitul comercial al Statelor Unite a atins cel mai înalt nivel din ultimii şase ani

Deficitul comercial al Statelor Unite a atins cel mai înalt nivel din ultimii şase ani (Imagine: Shutterstock)

În schimb, creşterea economică pare să se relanseze, în contextul în care date prezentate marţi relevă că activităţile în domeniul serviciilor - reprezentând peste două-treimi din economia SUA - au atins în aprilie cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni.

"Se pare că vom avea un PIB negativ în primul trimestru, dacă ţinem cont doar de activităţile comerciale, dar ne aşteptăm la o relansare substanţială în al doilea trimestru. Multe dintre problemele înregistrate în primul trimestru s-au rezolvat", explică Jacob Oubina, economist la Institutul RBC Capital Markets din New York.

Departamentul american al Comerţului a anunţat că deficitul comercial a crescut la 43,1 %, respectiv 51,4 miliarde de dolari, în martie, cel mai ridicat nivel din octombrie 2008 până acum. Creşterea procentuală a deficitului comercial a fost cea mai ridicată începând din decembrie 1996 până acum.

Rata deficitului comercial a crescut în contextul în care importurile şi-au revenit după ce fuseseră ţinute artificial la un nivel scăzut din cauza unor litigii sindicale rezolvate între timp la principalele porturi de pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici