Depozitele din băncile din Grecia au crescut cu 5 miliarde euro de la alegerile din iunie

Depozitele au revenit treptat în băncile elene după alegerile de la mijlocul lunii iunie, iar oficiali bancari din Grecia afirmă că nu mai puţin de 5 miliarde de euro au intrat din nou în sistemul bancar al ţării în ultimele săptămâni, o inversare a trendului înregistrat înaintea scrutinului.

150 afișări
Imaginea articolului Depozitele din băncile din Grecia au crescut cu 5 miliarde euro de la alegerile din iunie

Depozitele din băncile din Grecia au crescut cu 5 miliarde euro de la alegerile din iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Depozitele aduse din nou în bănci au compensat deja retragerile din primele două săptămâni din iunie, de 4-5 miliarde de euro, potrivit cotidianului Kathimerini. În mai, depozitele au scăzut cu 8,5 miliarde de euro, consemnând cea mai mare retragere lunară din mai multe decenii.

Potrivit datelor Băncii Greciei, depozitele se situau la 157,44 miliarde de euro la sfârşitul lunii mai, în scădere de la 165,95 miliarde de euro la finele lunii aprilie.

Bancherii insistă că populaţia are încă lichidităţi de circa 20 de miliarde de euro plasate în seifuri, saltele şi debarale.

În Romania sunt prezente mai multe bănci elene, National Bank of Greece prin Banca Românească şi EFG Eurobank prin Bancpost, dar şi Alpha Bank şi Piraeus Bank sub brand propriu.

Grecia a organizat în iunie noi alegeri anticipate, în urma cărora a rezultat o majoritat parlamentară suficientă pentru formarea unui guvern care să respecte angajamentele ţării în cadrul acordului de ajutor financiar extern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici