Deprecieri dramatice: În ultima săptămână, Bursa de la Bucureşti a intrat într-o "zodie a scăderilor"

Bursa de Valori de la Bucureşti, catalogată încă piaţă de fron­tie­ră, afişează în cazul unor emitenţi din indicele de referinţă BET deprecieri chiar şi de 8% în ultima săptămână pe fondul unui sentiment negativ care a cu­prins piaţa determinat de marcările de profituri ale unor vânzători mari.

602 afișări
Imaginea articolului Deprecieri dramatice: În ultima săptămână, Bursa de la Bucureşti a intrat într-o "zodie a scăderilor"

Deprecieri dramatice la bursă: În ultima săptămână. Bursa de la Bucureşti a intrat într-o "zodie a scăderilor"

Pe de altă parte şi decizia Raiffeisen de a închide operaţiunile de brokeraj, în condiţiile în care era al treilea cel mai mare intermediar pe bursa românească, poate fi catalogată drept un factor declanşator al scăderilor bursiere de ieri, consideră un analist consultat de ZF.

Ieri dimineaţă însă investitorilor nu le venea să creadă ochilor când Digi, cea mai mare listare privată a unei companii, se de­precia cu 8%, cea mai agresivă scădere a unei companii din BET anul acesta.

Ulte­rior cotaţia şi-a revenit şi a închis la minimul de 33 de lei, la fel ca marţi seară.

„Cel mai probabil există o îngrijorare în privinţa creşterii ratelor dobânzii pe piaţă, coro­borată cu faptul că Digi are un grad de îndatorare destul de ridicat, situat la aproxi­mativ 90% din active“, explică Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, scăderea acţiunilor Digi de miercuri. 

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici