Despăgubirile cetăţenilor cu foste proprietăţi în Basarabia, Bulgaria şi Serbia, eşalonate pe 10 ani

Despăgubirile pentru cetăţenii români care au avut proprietăţi în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, Bulgaria sau în fostul Regat al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor vor fi eşalonate pe o perioadă de 10 ani, cu o tranşă anuală de minimum 20.000 lei, a decis, miercuri, Guvernul.

377 afișări
Imaginea articolului Despăgubirile cetăţenilor cu foste proprietăţi în Basarabia, Bulgaria şi Serbia, eşalonate pe 10 ani

Despăgubirile cetăţenilor cu foste proprietăţi în Basarabia, Bulgaria şi Serbia, eşalonate pe 10 ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Plata se va face în tranşe anuale egale, iar cuantumul fiecărei tranşe nu poate fi mai mic de 20 mii lei. Sumele respective se vor actualiza cu indicele preţurilor de consum comunicat de INS", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.a spus Zaharescu.

El a arătat că Guvernul a decis eşalonarea acestor despăgubiri luând în calcul necesitatea respectării ţintei de deficit bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici