Deutsche Bank va plăti o amendă de 553,6 milioane dolari într-un caz de fraudă în SUA

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a anunţat că a acceptat să plătească 553,6 milioane de dolari (423 milioane de euro) justiţiei americane în schimbul renunţării la acuzaţii referitoare la implicarea instituţiei de credit într-o fraudă fiscală din perioada 1996-2002.

73 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank va plăti o amendă de 553,6 milioane dolari într-un caz de fraudă în SUA

Deutsche Bank va plăti o amendă de 553,6 milioane dolari într-un caz de fraudă în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta procurorilor americani are ca obiect participarea băncii la diferite tranzacţii de natură fiscală realizate în beneficiul clienţilor în intervalul 1996-2002, se arată într-un comunicat al Deutsche Bank.

Înţelegerea pune capăt unui lung proces care are în centru o unitate a Deutsche Bank din SUA, banca de investiţii Bankers Trust, cumpărată de grupul german în 1999. Unitatea a ajutat clienţii să fraudeze fiscul american.

"Deutsche Bank este mulţumită că această anchetă, care are în vedere tranzacţii încheiate acum opt ani, s-a sfârşit", menţionează comunicatul.

Banca a adăugat că a făcut provizioanele necesare plăţii amenzii, care nu va avea vreun impact asupra profitului net din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici