Deutsche Telekom pregăteşte noi disponibilizări în Germania

Deutsche Telekom ia în calcul noi disponibilizări în Germania, pentru creşterea profitului, fiind vizate 12.000 de locuri de muncă, au declarat surse apropiate situaţiei.

184 afișări
Imaginea articolului Deutsche Telekom pregăteşte noi disponibilizări în Germania

Deutsche Telekom pregăteşte noi disponibilizări în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul financiar executiv al grupului, Timotheus Hoettges, vrea să reducă numărul de angajaţi responsabili de chestiuni de control intern, potrivit Bloomberg.

Restructurarea vizează până la 12.000 de posturi, însă compania nu a decis câte dintre acestea vor fi afectate.

Deutsche Telekom intenţionează de asemenea să continue anul viitor reducerea numărului de angajaţi care se ocupă de servicii externe, măsură prin care a economist peste 100 milioane euro în acest an.

Directorul general al Deutsche Telekom, Rene Obermann, găzduieşte joi, la sediul companiei din Bonn, o conferinţă cu investitorii care va avea ca temă strategia companiei.

Reducerea cheltuielilor cu angajaţii ar putea ajuta compania să convingă acţionarii că poate continua să plătească dividende şi să finanţeze investiţiile în reţea în pofida scăderii veniturilor din servicii de telefonie.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Deutsche Telekom, Christian Fischer, a refuzat să comenteze informaţiile.

Acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 0,9% joi la Frankfurt, afişând un declin de 2,7% pe ansamblul acestui an.

Compania are aproximativ 125.000 de angajaţi în Germania.

Deutsche Telekom este cel mai mare acţionar al grupului elen de telecomunicaţii OTE, deţinând managementul compainei. OTE este prezent şi în România, unde deţine pachetul majoritar de acţiuni la Romtelecom, operatorul de comunicaţii mobile Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici