Dezvoltatorul imobiliar Impact a realizat venituri de 39,3 mil. lei în primul trimestru

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar controlat de antreprenorul Gheorghe Iaciu, a înregistrat venituri de 39,3 milioane lei din vânzarea de locuinţe în primele 3 luni ale anului 2021, în creştere cu 71% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat.

216 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorul imobiliar Impact a realizat venituri de 39,3 mil. lei în primul trimestru

Sursa foto: Mediafaxfoto

Evoluţia este urmarea creşterii numărului total de unităţi vândute la 62 de unităţi, dintre care 76% reprezintă unităţi premium din ansamblul rezidenţial Luxuria Residence.

Compania a încheiat T1/2021 cu o pierdere netă de 1,3 mil. lei, faţă de rezultatul net de 627 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce EBITDA a scăzut cu 8%, la 4,4 mil. lei.

Pe lângă unităţile vândute, la 31 martie 2021 erau încheiate precontracte de vânzare-cumpărare şi rezervări pentru 226 de apartamente din proiectele din Bucuresti - Greenfield Băneasa si Luxuria Residence, respectiv Constanţa - Boreal Plus, în valoare de 125,9 milioane LEI, care se vor concretiza în venituri începând cu al doilea trimestru al anului.

În primele trei luni ale anului, activitatea Impact s-a concentrat pe extinderea ansamblului Greenfield Băneasa cu primele 544 apartamente din a patra fază de dezvoltare, finalizarea ultimelor 130 de apartamente din Luxuria Residence şi continuarea lucrărilor la primele 209 apartamente şi 18 vile ale ansamblului Boreal Plus din Constanţa.

Tot în primul trimestru al acestui an, Impact şi-a continuat planurile de expansiune naţională, prin demararea procedurilor de obţinere a autorizaţiei de construcţie pentru 480 de apartamente în proiectul Greenfield Copou din Iaşi.

Pentru dezvoltarea proiectelor, compania a luat în considerare multiple soluţii de finanţare, de la emisiune de obligaţiuni la finanţări bancare şi emiterea de noi acţiuni. Astfel, la finalul lunii martie, Impact a listat pe piaţa principală a BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de 6,6 milioane euro. Emisiunea cuprinde 13.163 de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de şase ani şi o valoare nominală de 500 euro pe obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii decembrie 2020 şi au o dobândă fixă de 6,40% p.a., plătibilă anual.

Tot în martie 2021, a fost listată la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltată de compania Impact. La momentul listării, Impact deţinea 22,38% din acţiunile REIT, iar Star Residence Invest avea un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% pe an, transmite Impact.

„Rezultatele obţinute în primele luni ale acestui an confirmă atractivitatea conceptului de locuire premium, dar şi interesul în creştere al cumpărătorilor pentru achiziţia unei locuinţe cu eficienţă energetică sporită, Luxuria Residence fiind în acest moment singurul proiect rezidenţial din Bucureşti certificat BREEAM Excellent. Sustenabilitatea este un aspect prioritar urmărit în activitatea de dezvoltare din perioada următoare, scopul nostru fiind să creăm valoare pentru clienţii noştri şi, în acelaşi timp, să avem un impact pozitiv asupra mediului şi a societăţii”, a declarat Tinu Sebeşanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici