Din 2011 va fi introdusă declaraţia fiscală unică

Obligativitatea depunerii online a declaraţiilor fiscale este un prim pas în procesul de simplificare a procedurilor de declarare, iar din 2011 va fi introdusă declaraţia unică, trecându-se la o modalitate mult mai eficientă de depunere a declaraţiilor, anunţă Dan Lazăr, consilier al premierului Boc.

37 afișări
Imaginea articolului Din 2011 va fi introdusă declaraţia fiscală unică

Din 2011 va fi introdusă declaraţia fiscală unică (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Obligativitatea depunerii online a declaraţiilor fiscale, implementată de ANAF, reprezintă un prim pas în procesul de simplificare a procedurilor de declarare. Începând cu anul 2011, vom introduce declaraţia unică, trecându-se la o modalitate mult mai eficientă de depunere a declaraţiilor. Contribuabilii vor depune de la distanţă, printr-un singur formular, declaraţiile fiscale şi declaraţiile nominale ale angajaţilor privind contribuţiile sociale şi cele de venit", a declarat, joi, consilierul premierului.

El a arătat că măsura de introducere a declaraţiei unice elimină cele patru ghişee la care trebuie să se prezinte contribuabilul în momentul de faţă şi încurajează depunerea de la distanţă, utilizând un certificat digital achiziţionat de la unul din furnizorii acreditaţi.

Firmele mari şi mijlocii vor avea obligaţia să depună online declaraţiile fiscale, începând cu 25 octombrie, ceilalţi contribuabili având în continuare posibilitatea să opteze pentru depunerea electronică a documentelor ca metodă alternativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici