Din 24 aprilie, creditorii Forte Asigurări mai pot invoca doar daune ulterioare datei de 23 ianuarie

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) recomandă potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări - în faliment - să transmită către Fond cereri de plată, pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite.

216 afișări
Imaginea articolului Din 24 aprilie, creditorii Forte Asigurări mai pot invoca doar daune ulterioare datei de 23 ianuarie

În conformitate cu articolul 14, alin. 1 din Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă împotriva Forte Asigurări poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior.

„Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlineşte în data de 24 aprilie 2017, în cazul societăţii Forte Asigurări. Dispozitia legală prevede şi situaţia în care dreptul de creanţă al creditorului de asigurări s-a născut ulterior datei rămânerii definitive a hotărârii judecatoreşti de faliment, respectiv, ulterior datei de 23 ianuarie 2017. În această situaţie, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data naşterii dreptului de creanţă”, precizează FGA, într-un comunicat.

Până la data de 31 martie 2017, FGA a înregistrat 1.206 cereri de plată, atât pentru cele 1.626 de dosare preluate de la Forte Asigurări, cât şi pentru cele 275 de dosare nou-deschise de către Fond.

„Reamintim potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Forte Asigurări că, potrivit art. 266 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare al societăţii în faliment”, menţionează FGA.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015. Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări faţă de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici