Din ce ţară vrea Ministrul Muncii să aducă forţă în contextul crizei acute din România

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a semnat, miercuri, cu omologul său din Vietnam un memorandum pentru aducerea de forţă de muncă din acest stat, în contextul crizei acute de forţă de muncă din ţara noastră, anunţă ministerul Muncii.

3336 afișări
Imaginea articolului Din ce ţară vrea Ministrul Muncii să aducă forţă în contextul crizei acute din România

Ministrul Muncii vrea să aducă forţă de muncă din Vietnam în contextul crizei acute din România

„Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a semnat, miercuri, un Memorandum de colaborare în domeniile muncii şi protecţiei sociale cu Dao Ngoc Dung, ministrul Muncii, Invalizilor şi Afacerilor Sociale din Republica Socialistă Vietnam. Înţelegerea de colaborare dintre cele două state a fost parafată în condiţiile în care România traversează o criză acută a forţei de muncă, iar Republica Vietnam are o populaţie de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, transmis miercuri.

Ministrul român al Muncii, Marius Budăi, i-a transmis omologului său vietnamez că drepturile lucrătorilor vietnamezi din României sunt respectate în aceleaşi condiţii ca ale angajaţilor români.

„Vă garantez că drepturile lucrătorilor extra-comunitari, printre care se numără, evident, şi cetăţenii vietnamezi, au fost, sunt şi vor fi respectate în România în aceleaşi condiţii în care sunt şi cele ale angajaţilor români. Legislaţia românească nu face discriminare între angajaţi, lucrătorii vietnamezi au aceleaşi drepturi ca şi cei români în ţara noastră”, i-a transmis ministrul Marius Budăi omologului său Dao Ngoc Dung.

Pe de altă parte, ministrul vietnamez a precizat că cei aproximativ 3.000 de cetăţeni vietnamezi sunt mulţumiţi de condiţile şi de salariile din România.

„Pe teritoriul României lucrează, în prezent, aproximativ 3.000 de cetăţeni vietnamezi, care se declară mulţumiţi atât de condiţiile de muncă, cât şi de salariile primite”, a declarat ministrul vietnamez al Muncii, Invalizilor şi Afacerilor Sociale, potrivit reprezentanţilor MMJS.

Cetăţenii vietnamezi lucrează în România în construcţii, industrie, agricultură şi turism, iar memorandumul a fost încheiat în condiţiile în care mediul de afaceri din România reclamă un deficit de un milion de angajaţi pe piaţa forţei de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici