Din "centura de siguranţă" am ajuns cel mai mare datornic la FMI

Iniţial era vorba de o centură de siguranţă pentru vremurile grele care aveau să vină. Ulterior, împrumutul FMI a ajuns să fie crucial pentru plata salariilor şi a pensiilor iar România este în acest moment cel mai mare datornic la FMI, scrie BUSINESS Magazin.

48 afișări
Imaginea articolului Din "centura de siguranţă" am ajuns cel mai mare datornic la FMI

Din "centura de siguranţă" am ajuns cel mai mare datornic la FMI (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ultimului raport al Fondului Monetar Internaţional, valoarea datoriei către FMI a României era la 1 aprilie 2010 de 8,26 miliarde DST, adică 9,32 de miliarde de euro. Astfel, am ajuns să fim cel mai mare datornic al Fondului, înaintea Ungariei şi a Ucrainei.

Ucraina avea de plătit 7 miliarde DST (7,9 mld. euro), dintr-un credit stand-by total de 11 miliarde (12,41 mld. euro), iar Ungaria era datoare cu 7,63 miliarde DST (8,61 miliarde de euro), dintr-un credit stand-by de 10,53 miliarde (11,9 mld. euro).

Citeşte mai multe pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici