Director SaxoBank: Euro este sortit pierzaniei

Recenta apreciere a euro este iluzorie, iar moneda europeană este sortită eşecului, întrucât zona euro nu a susţinut proiectul unei monede comune cu o uniune fiscală, a declarat Lars Seier Christensen, codirector general al băncii daneze Saxo Bank.

1460 afișări
Imaginea articolului Director SaxoBank: Euro este sortit pierzaniei

Director SaxoBank: Euro este sortit pierzaniei (Imagine: Shutterstock)

"Toată construcţia este sortită pierzaniei. Acum suntem într-una dintre acele soluţii false, în care oamenii cred că problema este controlată sau combătută", a spus Christensen, potrivit Bloomberg.

Euro s-a apreciat cu 8,2% faţă de dolar în ultimele şase luni şi a ajuns la 1,3711 dolari la începutul lunii februarie, cel mai ridicat nivel începând cu 14 noiembrie. Banca Centrală Europeană (BCE) estimează o contracţie economică de 0,3% pentru zona euro în acest an, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că aprecierea euro prezintă riscuri pentru creştere şi inflaţie.

În timp ce euro s-a apreciat, economiile Germaniei, Franţei şi Italiei s-au contractat peste aşteptări în trimestrul al patrulea.

"Aş vinde masiv euro la orice cotaţie aproape de 1,4 dolari", a spus el.

Şeful Saxo Bank a afirmat că nu este implicat în speculaţii financiare legate de cursul euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici