Directorul executiv al FMI încurajează statele să cheltuie bani din economie pentru a contracara criza provocată de Covid-19

  • Directorul FMI, Kristalina Georgieva, a făcut un apel către statele lumii să continue cheltuielile deduse din economii
  • Îndemnul vine pe fondul combaterii efectelor negative din economie generate de pandemia de coronavirus
  • FMI va publica noile sale previziuni cu privire la creşterea mondială în data de 28 iunie
587 afișări
Imaginea articolului Directorul executiv al FMI încurajează statele să cheltuie bani din economie pentru a contracara criza provocată de Covid-19

Sursa foto: profimedia

Directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva, a cerut ţărilor să continue să efectueze cheltuieli din economiile proprii pentru a combate criza provocată de pandemia Covid-19 şi să nu revină prematur la măsurile de austeritate.

„Mesajul meu este: cheltuiţi, cheltuiţi, cheltuiţi“. Vă rog, cheltuiţi cât puteţi. Dar păstraţi chitanţele. Şi ţineţi cont că nu putem face nimic fără creştere.”, a declarat Georgieva, în cadrul unei conferinţe online organizată de Globsec, Institutul Montaigne şi Centrul Bruegel.

Georgieva a salutat răspunsul rapid al guvernelor prin garantarea unui fond de ajutor de circa 10 trilioane de dolari, de zece ori mai mare decât cel alocat în timpul recesiunii din 2008.

FMI va publica noile prognoze de creştere globală pe 24 iunie. Georgieva a subliniat faptul că programul de alocare a stimulentului financiar nu trebuie suspendat prea repede, cum a fost în cazul celui acordat pentru a contracara efectele crizei globale din 2008, pentru că va genera consecinţe negative asupra economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici