Directorul financiar al Volkswagen, Hans Dieter Potsch, va deveni preşedinte al grupului

Directorul financiar al Volkswagen (VW), Hans Dieter Potsch, a fost numit membru în consiliul de supraveghere al grupului, de către un tribunal german, care a creat condiţiile ca acesta să fie numit miercuri preşedintele producătorului auto, relatează Bloomberg.

1160 afișări
Imaginea articolului Directorul financiar al Volkswagen, Hans Dieter Potsch, va deveni preşedinte al grupului

Directorul financiar al Volkswagen, Hans Dieter Potsch (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Rolul de director financiar va fi preluat de Frank Witter, care va renunţa la funcţia deţinută la Volkswagen Financial Services.

VW se află de la jumătatea lunii septembrie în centrul unui scandal fără precedent, după ce agenţia pentru mediu din SUA a acuzat grupul că s-a folosit de un soft ilegal pentru a reduce nivelul noxelor unor modele diesel, în timpul testelor de poluare.

Grupul va lansa în ianuarie o campanie de rechemare a circa 11 milioane de automobile la nivel mondial, care ar trebui să se încheie la sfârşitul anului 2016.

VW urmează să prezinte miercuri remediile tehnice autorităţilor din Germania, ţara cea mai afectată de prezenţa automobilelor diesel dotate cu softul ilegal.

Directorul general al VW, Martin Winterkorn, a demisionat în urma scandalului, iar grupul a suspendat mai mulţi ingineri şi investighează cazul.

Winterkorn a fost înlocuit de Matthias Muller, fostul director general al diviziei de automobile sport Porsche.

Muller a declarat marţi că provizioanele de 6,5 milioane de euro constituite în trimestrul al treilea pentru acoperirea costurilor provocate de scandal nu vor fi suficiente, iar grupul va reanaliza toate programele de investiţii.

Poziţia de preşedinte al grupului VW a fost vacantată înainte de izbucnirea scandalului. Ferdinand Piech a demisionat în aprilie, după o încercare nereuşită de a-l schimba din funcţie pe Winterkorn.

Vicepreşedintele consiliului de supraveghere, Berthold Huber, a fost de atunci director interimar al grupului.

Piech şi vărul său Wolfgang Porsche deţin majoritatea drepturilor de vot de la VW, prin intermediul holdingului Porsche SE. Cei doi veri au fost susţinători fermi ai numirii lui Potsch în funcţia de preşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici