Directorul general al grupului Rompetrol se va retrage de la 1 iunie

Directorul general executiv al grupului Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, se va retrage pe 1 iunie din funcţie, însă rămâne în membru în Consiliul de Administraţie.

296 afișări
Imaginea articolului Directorul general al grupului Rompetrol se va retrage de la 1 iunie

Saduokhas Meraliyev (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Aceasta este o urmare a strategiei de rotaţie planificată împreună cu unicul acţionar al grupului, KazMunayGas (KMG), şi urmăreşte principalele direcţii de dezvoltare ale ambelor companii. În concordanţă cu această strategie, The Rompetrol Group îşi va anunţa noul director executiv la momentul oportun", menţionează Rompetrol.

Meraliyev este director general al Rompetrol din iulie 2009. În perioada 2007-2009, el a fost director general adjunct al grupului Rompetrol. Numirea lui pe postul de director general executiv a venit la aproape o lună după ce Dinu Patriciu a vândut către KazMunayGas ultimele acţiuni pe care le avea la The Rompetrol Group, iar compania din Kazahstan a devenit acţionarul unic al grupului.

Anterior venirii la Rompetrol, Meraliyev a ocupat poziţii de conducere în cadrul companiei KazMunayGas.

Cel mai important obiectiv al mandatului lui Meraliyev a fost creşterea capacităţii de rafinare a Petromidia, principalul activ al grupului Rompetrol, până la 5 milioane de tone, ţintă care ar urma să fie atinsă în luna septembrie, potrivit companiei.

Pentru acest an, grupul Rompetrol şi-a propus un buget de investiţii de peste 150 milioane dolari, peste jumătate din această sumă fiind alocată pentru finalizarea programului de creştere a capacităţtii rafinăriei Petromidia.

Grupul Rompetrol estimează o creştere cu 38% a cifrei de afaceri consolidată, de la 6,8 miliarde dolari anul trecut la 9,4 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici