Directorul general al Poştei Române şi-a prezentat demisia din funcţie la doar câteva luni de interimat

Elena Petraşcu şi-a prezentat joi demisia din funcţia de director general al Poştei Române, în faţa membrilor Consiliului de Administraţie al companiei, după patru luni de interimat.

284 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Poştei Române şi-a prezentat demisia din funcţie la doar câteva luni de interimat

Directorul general al Poştei Române, şi-a prezentat demisia din funcţie la doar câteva luni de interimat

„Începând cu luna octombrie a anului 2017 am acceptat să preiau atribuţiile funcţiei de Director General al Companiei Naţionale Poşta Română. Încă de la început am precizat că voi ocupa această funcţie cu titlu interimar. Astăzi a sosit momentul să îmi iau rămas bun de la o echipă în care am foarte multă încredere, o echipă cu care am reparat, am construit şi am dezvoltat această companie”, menţionează Elena Petraşcu, într-un comunicat.

„Noi am încercat să reparăm cât mai multe dintre problemele lăsate moştenire, de ani de zile, în companie. În timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie am reuşit să dăm semnalul revitalizării companiei, prin măsuri concrete şi, îndrăznesc să spun, eficiente”, menţionează Elena Petraşcu.

Directoarea demisionară a mai precizat că Poşta Română este „solvabilă, stabilă, cu perspective din ce în ce mai conturate pentru dezvoltare”. Câteva exemple: „am stins datoriile către 15 parteneri pe partea de cash-collection. Am efectuat plăţi de 580,3 milioane de lei în ultimele 4 luni (fără a contabiliza pensiile şi salariile angajaţilor). Toate aceste plăţi se concretizează într-o datorie exponenţial mai mică faţă de bugetul statului. De la 188,7 milioane de lei, în octombrie 2017, am scăzut la 95,4 milioane de lei în prezent. Aproape 50% din datoria companiei către ANAF este plătită, iar taxele curente au fost achitate complet, lună de lună”.

„Pe partea de cash-collection, fără a socoti datoria către grupul Telekom, Poşta Română are plăţi restante de numai 119.727 de lei. Luaţi, vă rog, în considerare că acelaşi grup de datorii totaliza în luna octombrie 2017 peste 34 de milioane de lei. Plăţile s-au efectuat în condiţiile în care s-au achitat toate salariile la timp, fără nici un fel de scădere, dimpotrivă, cu reîntregiri de norme în reţea şi cu creşteri ale brutului. Mai mult decât atât, în aceste ultime 4 luni, compania şi-a derulat planul de investiţii, achiziţionând atât linii tehnologice la Fabrica de Timbre, cât şi autovehicule. Am răspuns nevoilor din reţea”, a mai declarat Elena Petraşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici