Directorul general al Siemens va fi schimbat, deoarece nu a reuşit să atingă ţintele de profit

Siemens se pregăteşte să-l înlocuiască pe directorul general Peter Loescher, numit în 2007, acţionarii gigantului german fiind nemulţumiţi de stratega CEO-ului, care nu a reuşit să respecte ţintele de profit.

500 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Siemens va fi schimbat, deoarece nu a reuşit să atingă ţintele de profit

Peter Loescher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Loescher (55 de ani, Austria) a fost numit în 2007 după ce Siemens trecuse printr-o serie de scandaluri de corupţie. Anterior, el a lucrat în conducerea executivă a grupului Merck & Co, transmite Bloomberg.

Oficialii Consiliului de Supraveghere al Siemens au cerut la sfârşitul săptămânii trecute demisia lui Loescher, după ce compania şi-a redus pentru a cincea oară consecutiv ţinta de profit, afectată de investiţiile în energie regenerabilă şi achiziţii promovate de CEO.

Iniţial, şedinţa din weekend avea pe ordinea de zi avizarea rezultatelor financiare pentru trimestrul al doilea.

Astfel, Loescher nu a reuşit să direcţioneze Siemens spre ţinta de profit, de 12% din vânzări.

Surse apropiate grupului au declarat că în locul său va fi numit directorul financiar executiv, Joe Kaeser.

Siemens are 60 de divizii şi departamente, care produc o gamă largă de produse, de la trenuri şi turbine pe gaz la aparatură medicală şi roboţi industriali. Supravegherea atentă a operaţiunilor este o sarcină dificilă pentru directorul executiv, care trebuie să se familiarizeze cu subtilităţile fiecăreia dintre numeroasele pieţe unde activează grupul.

Unii investitori consideră că focusarea Siemens pe mai puţine produse ar creşte profitabilitatea.

Declinul Siemens este cu atât mai vizibil în contextul creşterii economiei germane după criză. Acţiunile companiei au scăzut cu 25% din iulie 2007, când a început mandatul lui Loescher, în timp ce titlurile Volkswagen s-au dublat ca valoare, BASF a urcat cu 35%, iar Bayer cu 53%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici