Directorul general al Tarom a demisionat

Directorul general al Tarom, Ruxandra Brutaru, a demisionat marţi din funcţia pe care o ocupa de la finele anului 2008, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

90 afișări
Imaginea articolului Directorul general al Tarom a demisionat

Directorul general al Tarom a demisionat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Va fi numit un nou director general, de la 1 aprilie, însă nu s-a stabilit o persoană anume", au spus sursele citate.

Brutaru a fost numită în funcţie de fostul ministrul al Transporturilor Radu Berceanu pentru a-l înlocui pe Gheorghe Bârlă, care a fost demis.

La începutul lunii februarie, PSD a solicitat demiterea Ruxandrei Brutaru pentru management defectuos.

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a afirmat că privatizarea Tarom, agreată de statul român printr-un memorandum încheiat în mai 2000 cu Banca Mondială şi semnat de ministrul Transporturilor de atunci, Traian Băsescu, a fost oprită de Cabinetul Năstase, care a dus compania în câştig.

Vasilescu a acuzat că, în ultimul an, Tarom a înregistrat pierderi de 100 de milioane de dolari şi a acuzat-o pe Brutaru de sabotarea Tarom în favoarea altor operatori aerieni.

Tarom a fost inclusă pe lista companiilor monitorizate de FMI din noul acord, iar instituţia financiară va evalua atât pierderile, cât şi arieratele operatorului aerian. Guvernul s-a angajat să caute un investitor strategic până la finele anului şi să privatizeze compania de transport aerian atunci când condiţiile pieţei o vor permite.

Numărul pasagerilor transportaţi anul trecut de Tarom a crescut cu 24% faţă de anul precedent, de la 1,77 milioane de călători la 2,2 milioane de pasageri, potrivit datelor preliminare ale companiei.

Tarom estimează că în acest an cheltuielile vor fi egale cu veniturile, conform proiectului de buget pentru 2011. Compania a înregistrat pierderi de 90,99 milioane de lei în 2009, când miza pe un profit de 760.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici