Directorul Romaero: Vom angaja 1.000 de oameni şi vom investi 100 milioane euro în tehnologie / Cum va rezolva compania datoria de aproape 90 milioane euro

Romaero va angaja 1.000 de oameni în următorii cinci ani, dintre care 500 până la finalul lui 2019, şi va investi 100 de milioane de euro în sectorul tehnologic, pentru a moderniza divizia de fabricaţie de componente de aerostructuri, a declarat, pentru Mediafax, directorul general Remus Vulpescu.

2380 afișări
Imaginea articolului Directorul Romaero: Vom angaja 1.000 de oameni şi vom investi 100 milioane euro în tehnologie / Cum va rezolva compania datoria de aproape 90 milioane euro

Directorul Romaero: Vom angaja 1.000 de oameni şi vom investi 100 de milioane de euro în tehnologie / Cum va rezolva compania datoria de aproape 90 de milioane euro

„Vom angaja cam 1.000 de oameni, pentru că se si pensionează mulţi, vârsta medie a personalului în Romaero fiind de peste 52 de ani. Minimum 500 de oameni vor fi angajaţi până la sfârşitul anului 2019, dacă avem noroc şi 700. Astăzi avem numai 700 de salariaţi. Ţinta noastră este să depăşim 1.500 de salariaţi pe termen mediu, până în cinci ani”, a declarat Remus Vulpescu, vineri, în cadrul conferinţei de presă din deschiderea evenimentului Bucharest Intenational Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) 2017.

Romaero intenţionează să investească în următorii zece ani 100 de milioane de euro în modernizarea diviziei de fabricaţiei a componentelor de aerostructuri.

„Ne propunem să restructurăm acest portofoliu de active şi să investim cel puţin 100 de milioane de euro în următorii 10 ani, ca să fim realişti. Tehnologia implică şi construcţii industriale. Vrem să construim un hangar pentru aeronavele wide body, aeronavele mari, care astăzi nu ar încăpea în niciunul dintre hangarele Romaero. Vrem să modernizăm divizia de fabricaţie de componente de aerostructuri, unde tehnologia este relativ abundentă, dar este îmbătrânită, din anii `80”, a explicat Vulpescu.

Potrivit directorului Romaero, gradul de realizare a investiţiilor a fost de aproape 10% în ultimii cinci ani, investindu-se mai puţin decât se planificase în sectorul de tehnologie.

Datoria de aproape 90 de milioane de euro pe care o are compania va putea fi plătită din reconversia activele şi din valorificarea activelor imobiliare, prin licitaţii publice, a anunţat Vulpescu.

„Asta este provocarea cea mai mare: să convertim valoarea activelor imobiliare nefolosite şi inutile companiei, în următorii 20-30 de ani, în valoare industrială, reprezentată de echipament tehnologic. Ce ne propunem este să nu îndatorăm compania mai mult decât am găsit. Compania are o datorie de aproape 90 de milioane de euro, în total, dintre care circa 75 de milioane de euro la Fisc şi peste 15 milioane de euro la bănci. Ne propunem să plătim din datorie din reconversia activelor, din active imobiliare părăginite, de 20 de ani, care vor fi valorificate. Avem o strategie de valorificare pe care o vom prezenta mai întâi acţionarilor. Mergem pe licitaţii publice, fie că vindem loturi de teren, fie că mergem pe o anumită propunere de parteneriat pentru dezvoltare sau pentru valorificare în alt mod decât o vânzare, poate e o asociere sau închiriere”, spune Vulpescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici