Directorul Supravegherii Financiare din Austria, în vizită la ASF: „Prudenţialitatea este benefică”

Peter Braumüller, Managing Director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară din Austria (FMA - Financial Market Authority), a efectuat o vizită în România la invitaţia preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

201 afișări
Imaginea articolului Directorul Supravegherii Financiare din Austria, în vizită la ASF: „Prudenţialitatea este benefică”

Directorul Supravegherii Financiare din Austria, în vizită la ASF: „Prudenţialitatea este benefică”

Discuţiile oficialului austriac cu managementul ASF au vizat, în principal, aspecte referitoare la modalitatea de implementare a regimului Solvabilitate II în domeniul asigurărilor. „Cele două părţi au discutat despre aplicarea cerinţelor de capital, având în vedere noua abordare în materie de solvabilitate în domeniul asigurărilor”, se arată într-un comunicat al ASF.

După reuniune, reprezentantul FMA a declarat, între altele, că ambele instituţii de supraveghere se concentrează pe protecţia faţă de riscuri, atât a consumatorilor, cât şi a companiilor financiare monitorizate. „Ne focusăm pe protecţie, şi nu doar a consumatorilor, ci şi a companiilor, pentru că prudenţialitatea este benefică pentru ambele părţi”, a subliniat Peter Braumüller.

„Întâlnirea cu partenerii din Austria a fost una extrem de utilă, întrucât am putut împărtăşi experienţe comune în ceea ce priveşte subiecte importante pentru piaţa asigurărilor”, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă şi aspecte privind activitatea companiilor austriece în România, un punct de interes fiind reprezentat de aplicarea modelelor interne. Un alt subiect dezbătut a fost cel referitor la mecanismul de rezoluţie şi la modalităţile de implementare a acestuia, sistem introdus în România în anul 2015.

Peter Braumüller este Managing Director în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară din Austria (FMA) şi coordonează activitatea Departamentului pentru Supravegherea Sectorului de Asigurări şi Pensii. El ocupă în prezent şi poziţia de preşedinte supleant al Autorităţii Europene de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), în cadrul căreia a deţinut şi alte poziţii, precum cea de membru al Comitetului Director, de preşedinte al Panelului de monitorizare şi task force pentru revizuirea protocolului Siena. De asemenea, în perioada 2007-2009 a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Comitetului European al Supraveghetorilor de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (CEIOPS) – precursorul EIOPA. Înainte de a-şi începe activitatea în cadrul FMA, în anul 2002, Peter Braumüller a ocupat poziţia de Director Supraveghere în cadrul Ministerului de Finanţe din Austria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici