Disney a încheiat un acord pentru construcţia unui parc Disneyland la Shanghai

Walt Disney Co a încheiat un acord cu o companie din Shanghai pentru a construi un parc de distracţii Disneyland în metropola asiatică, investiţie de 3,75 miliarde de dolari.

178 afișări
Imaginea articolului Disney a încheiat un acord pentru construcţia unui parc Disneyland la Shanghai

Disney a încheiat un acord pentru construcţia unui parc Disneyland la Shanghai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Contractul a fost încheiat cu Shanghai Shendi Group, companie creată cu scopul exclusiv de a dezvolta proiectul Disneyland, a anunţat vineri agenţia oficială de presă Xinhua.

Disney a confirmat ştirea Xinhua şi a arătat că aşteaptă încă aprobarea finală a guvernului central chinez în privinţa încorporării unor companii formate în joint venture pentru dezvoltarea proiectului, dar şi finalizarea procedurilor de autorizare şi avizare a investiţiei.

"Suntem implicaţi de ceva timp în discuţii cu autorităţile din Shanghai privind construcţia unui parc de distracţii Disney. Putem confirma comunicatul guvernului din Shanghai că am făcut un nou pas în acest proces", a declarat un purtător de cuvânt al Disney.

Disneyland Shanghai va avea o suprafaţă de circa 4 kilometri pătraţi, iar dezvoltarea proiectului va costa circa 25 miliarde yuani (3,75 miliarde de dolari), potrivit Xinhua. Compania Walt Disney nu a oferit alte detalii.

Structura acţionariatului nu este clară, dar presa chineză de stat a publicat anul trecut informaţii conform cărora o companie de investiţii controlată de autorităţile minicipale din Shanghai va deţine participaţia majoritară.

Disney a primit aprobarea pentru construcţia parcului cu un an în urmă, dar discuţiile despre detaliile proiectului au continuat, multe date fiind încă necunoscute publicului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici