Dispută de lux cu proprietarul Louis Vuitton: Tiffany dă în judecată grupul LVMH pentru anularea achiziţiei de peste 16 miliarde dolari

  • Acţiunile Tiffany au scăzut cu circa 10% pe bursa americană
  • Tiffany a înregistrat vânzări nete globale în scădere cu 29% în trimestrul încheiat la 31 iulie
  • Acordul dintre Tiffany & Co. şi LVMH a fost încheiat în noiembrie 2019
727 afișări
Imaginea articolului Dispută de lux cu proprietarul Louis Vuitton: Tiffany dă în judecată grupul LVMH pentru anularea achiziţiei de peste 16 miliarde dolari

FOTO: Profimedia

Celebra casă de bijuterii Tiffany, ale cărei acţiuni sunt listate pe bursa din New York, este într-o dispută cu proprietarul Louis Vuitton.

Asta după ce grupul LVMH a anunţat că anulează achiziţia de 16 miliarde de dolari a Tiffany & Co.  Ca răspuns, Tifanny va da în judecată gigantul francez pentru a menţine tranzacţia pe drumul cel bun, transmite Bloomberg.  

Tiffany, compania producătoare de bijuterii şi produse de lux, spune că grupul LVMH încearcă să plătească un preţ mai mic pentru achiziţia sa, ca urmare a crizei COVID-19.

Motivul disputei în industria de lux a pornit când Gigantul LVMH a declarat că acordul semnat în noiembrie 2019 implică un termen limită ce expiră pe 20 noiembrie 2020. Însă Tiffany a solicitat extinderea termenului până pe 31 decembrie, iar ministrul francez de externe a sugerat data de 6 ianuarie 2021, având în vedere taxele impuse de Statele Unite asupra bunurilor din Franţa.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici