DNA a pus sechestru de 300.000 de euro pe conturile fostului vicepreşedinte al ASF - surse judiciare

DNA a pus sechestru de 300.000 de euro pe conturile fostului vicepreşedinte al ASF, George Daniel Tudor, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

653 afișări
Imaginea articolului DNA a pus sechestru de 300.000 de euro pe conturile fostului vicepreşedinte al ASF - surse judiciare

Fostul vicepreşedinte al ASF, George Daniel Tudor, a ajuns luni la sediul DNA pentru a lua la cunoştinţă faptul că procurorii DNA au pus sechestru pe conturile acestuia, până la concurenţa sumei de 300.000 de euro, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

George Daniel Tudor este arestat la domiciliu pentru luare de mită după ce "în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri", precizează DNA.

Banii ar fi fost daţi în trei tranşe de câte 100.000 de euro, "o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", arată procurorii DNA.

Senatorul Doina Tudor este în arest la domiciliu în aceeaşi cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici