Doar trei tranzacţii hoteliere au fost înregistrate în prima jumătate a anului, în Bucureşti, Cluj şi Oradea

  • Bucureşti, Cluj şi Oradea, pe harta tranzacţiilor hoteliere: trei tranzacţii cu active hoteliere au fost semnate în primele şase luni.
  • Conform raportului Cushman & Wakefield Echinox, tranzacţiile hoteliere au reprezentat 6% din totalul tranzacţiilor din piaţa imobiliară.
1081 afișări
Imaginea articolului Doar trei tranzacţii hoteliere au fost înregistrate în prima jumătate a anului, în Bucureşti, Cluj şi Oradea

În primele şase luni din acest an, piaţa hotelieră locală a înregistrat doar trei tranzacţii, fiind vorba de hoteluri din Bucureşti, Cluj şi Oradea, conform datelor de la Cushman & Wakefield Echinox. Hotel Onix din Cluj-Napoca, DoubleTree din Oradea şi Golden Tulip din Bucureşti au făcut obiectul unor tranzacţii în primul semestru din acest an.

În primul semestru din acest an, tranzacţiile din domeniul hotelier au reprezentat 6% din totalul imobilelor tranzacţionate, conform datelor C&W Echinox.

Anul acesta, UBB a achiziţionat un hotel şi anume Hotel Onix din Cluj-Napoca, care este alcătuit din două corpuri clasificate la trei şi patru stele, cu o capacitate de 64 de camere.

Universitatea Babeş-Bolyai este la a doua achiziţie a unui hotel, după ce anul trecut a achiziţionat hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca într-o tranzacţie evaluată la 40 mil. lei. UBB a achiziţionat hotelul pentru a-l transforma în sediul Facultăţii de Drept, având în vedere poziţia centrală a clădirii.

Piaţa hotelieră din Bucureşti a înregistrat o singură tranzacţie şi anume cumpărarea de către Fattal Group, achiziţie anunţată încă de acum doi ani, dar care s-a concretizat abia anul acesta. Hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei a fost dezvoltat de compania israeliană de dezvoltare imobiliară R.O. Future Group în anul 2005. Acesta a fost vândut ulterior, în 2007, companiei de investiţii imobiliare Atlas Estate Limited, într-o tranzacţie de 12 mil. euro la acea vreme, pentru ca ulterior să fie evaluat tot în 2007 la 14,2 mil. euro. Atlas Estate este o companie închisă de investiţii înregistrată în insula Guernsey. La momentul anunţului acestei tranzacţii, valoarea hotelului era estimată la 9,5 mil. euro. Încă de la începutul acestui an, SIF Hoteluri, companie controlată de SIF Banat-Crişana, a anunţat că vrea să vândă hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea „în lipsa unor perspective realiste sustenabile de creştere a afacerii hotelului care să conducă la îmbunătăţirea substan­ţială şi efectivă a indicatorilor de perfor­manţă ai societăţii“, conform documentului publicat de companie. Hotelul a fost vândut în urma unei tranzacţii în valoare de 11 milioane euro către antreprenorul local Sandu Pop.

În ultimii ani, piaţa hotelieră cunoaşte o efervescenţă atât pe partea de investiţii greenfield, cât şi pe partea de tranzacţii. Această efervescenţă vine şi ca urmare a procesului de maturizare a pieţei, însă şi din faptul că piaţa locală a devenit din ce în ce mai atractivă pentru investitorii care se uită la sectorul turistic.

De la începutul anului, la nivelul pieţei locale, volumul tranzacţiilor cu active imobiliare a totalizat peste 600 mil. euro, din care 315 mil. euro reprezintă volumul tranzacţionat în primul semestru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici