Donald Trump a numit Bitcoin "o înşelătorie" şi s-a mândrit că criptomoneda a avut un preţ scăzut în timpul mandatului său

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, a declarat luni că este împotriva criptomonedei Bitcoin, pe care a numit-o „înşelătorie” şi a spus că se mândreşte cu faptul că preţul Bitcoin a fost mai mic în timpul administraţiei sale.

8412 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a numit Bitcoin "o înşelătorie" şi s-a mândrit că criptomoneda a avut un preţ scăzut în timpul mandatului său

Donald Trump a numit Bitcoin "o înşelătorie" şi s-a mândrit că criptomoneda a avut un preţ scăzut în timpul mandatului său

„Moneda acestei lumi ar trebui să fie dolarul. Bitcoin pare doar o înşelătorie”, a spus Trump într-un interviu acordat lui Stuart Varney de la Fox Business Network.

„Nu cred că ar trebui să avem toate aceste criptomonede. Cred că ar trebui să le reglementeze foarte, foarte tare. În administraţia noastră a fost 6.000 de dolari şi mai puţin. Nu-mi place pentru că este o altă monedă care concurează împotriva dolarului. În esenţă, este o monedă care concurează cu dolarul. Vreau ca dolarul să fie moneda lumii. Asta am spus mereu", a adăugat Trump în interviul de la Fox Business Network.

Luni, Bitcoin şi Ether, a doua cea mai puternică monedă digitală, au recuperat o parte din pierderile înregistrate de-a lungul weekendului, generate de o serie de rapoarte conform cărora platforma chineză de social media Weibo a suspendat conturile mai multor lideri de opinie din piaţa crypto.

Într-o videoconferinţă din cadrul Bitcoin 2021, cel mai mare eveniment despre criptomonede din istorie, organizat anul acesta în Miami, preşedintele Nayib Bukele a anunţat încheierea unui parteneriat între El Salvador şi Strike, companie dedicată producţiei de portofele digitale care va construi infrastructura financiară a ţării folosind tehnologia Bitcoin.

„Săptămâna viitoare voi trimite către congres un plan prin intermediul căruia Bitcoin-ul va deveni un mijloc legal de plată”, spune Bukele. CITEŞTE MAI MULT AICI 

La acestă oră criptomoneda Bitcoin este coatat la puţin peste 36.000 de dolari. Criptomoneda a înregistrat la începutul lunii aprilie un record de 63.000 de dolari, dar a înregistrat o scădere constantă de atunci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici