Donald Trump critică din nou Harley-Davidson şi vrea alţi producători de motociclete în SUA

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi că va aduce alţi producători de motociclete în Statele Unite, în contextul în care compania Harley-Davidson va reloca o parte din activităţi în străinătate.

2889 afișări
Imaginea articolului Donald Trump critică din nou Harley-Davidson şi vrea alţi producători de motociclete în SUA

Donald Trump critică din nou Harley-Davidson şi vrea alţi producători de motociclete în SUA

"Acum că Harley-Davidson îşi mută o parte din activităţi în afara SUA, Administraţia mea colaborează cu alte companii care produc motociclete şi care vor să se mute în SUA. Clienţii Harley nu sunt fericiţi în legătură cu această decizie - vânzările au scăzut cu 7% în 2017. Acţiunea este în Statele Unite!", a transmis Donald Trump marţi prin Twitter.

Săptămâna trecută, Donald Trump a criticat dur decizia companiei Harley-Davidson de a transfera o parte a producţiei în afara Statelor Unite pentru a evita măsurile vamale impuse de Uniunea Europeană, avertizând că produsele firmei americane vor fi vizate de taxe vamale ale SUA.

"Sunt surprins că Harley-Davidson, dintre toate companiile, va fi prima care va flutura steagul alb. Eu am luptat din greu pentru ei şi, în final, nu vor plăti taxe pentru exporturile în UE, zonă care ne-a afectat rău în relaţiile comerciale, cu diferenţe de 151 de miliarde de dolari. Taxele (UE) sunt doar un pretext al companiei Harley - aveţi răbdare! Când au venit oficiali de la Harley-Davidson la Casa Albă, le-am atras atenţia că taxele din alte ţări, precum India, sunt prea mari. Acum companiile au revenit în America. Harley-Davidson trebuie să ştie că nu vor putea exporta produse în SUA fără a plăti o taxă majoră!", a atras atenţia Donald Trump.

Compania Harley-Davidson, vizată de măsuri de retorsiune ale Uniunii Europene ca reacţie la taxele vamale impuse de preşedintele american Donald Trump, a anunţat recent mutarea unor activităţi de producţie în afara Statelor Unite pentru a evita sancţiunile europene. "Harley-Davidson consideră că suplimentarea costurilor de producţie, transpusă spre comercianţii direcţi, ar avea un impact imediat şi de durată asupra activităţilor de afaceri", a comunicat luni compania americană.

În acest context, compania Harley-Davidson a luat decizia de a creşte de la 43% la 50% ponderea producţiei care se desfăşoară în afara Statelor Unite.

Harley-Davidson se numără printre companiile vizate de măsurile adoptate de Uniunea Europeană ca reacţie la taxele vamale impuse de preşedintele SUA, Donald Trump, la importurile de oţel şi aluminiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici