Două oraşe importante din România vor fi conectate printr-un tren-tramvai. Se face legătura între munte şi câmpie

  • Autorităţile din judeţele Caraş-Severin şi Timiş au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea de proiecte comune.
  • Este vorba despre realizarea unor proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii de transport auto şi feroviar. Printre proiecte este realizarea unui drum expres.
  • Totodată, autorităţile vor căuta finduri europene pentru implementarea soluţiei tip „tramvai-tren” şi pe ruta Berzovia-Oraviţa-Anina.
3996 afișări
Imaginea articolului Două oraşe importante din România vor fi conectate printr-un tren-tramvai. Se face legătura între munte şi câmpie

Două oraşe importante din România vor fi conectate printr-un tren-tramvai. Se face legătura între munte şi câmpie

Autorităţile din judeţele Caraş-Severin şi Timiş au semnat un parteneriat privind atragerea de finanţări europene în vederea modernizării infrastructurii de transport auto şi feroviar. Documentul semnat marţi include cinci proiecte importante pentru ambele judeţe din Banat. Practic, semnatarii vor să modernizeze legăturile pe şosele şi pe calea ferată între Banatul de Munte şi Banatul de Câmpie.

Pe lista cu proiecte propuse de autorităţile din cele două judeţe este un drum expres cu trei benzi între Berzovia- Buziaş- Topolovăţu Mare- Autostrada A1. De asemenea, se doreşte extinderea la patru benzi a Drumului Judeţean 592 Moşniţa Nouă- Buziaş şi modernizarea drumului interjudeţean DJ 684 pe traseul DN 68A/Coşava- Tomeşti- Lunca de Sus- limită de judeţ - DN 68 la Voislova.

În ceea ce priveşte infrastructură feroviară autorităţile din judeţele Caraş-Severin şi Timiş propun implementarea soluţiei de transport tip „train-tram” pe ruta Reşiţa Sud- Bocşa- Timişoara Nord şi asigurarea legăturii cu Aeroportul Timişoara.

Totodată, autorităţile vor căuta finduri europene pentru implementarea soluţiei tip „tramvai-tren” şi pe ruta Berzovia-Oraviţa-Anina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici