Draghi: Creşterea economică revine în Europa

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declarat joi seara, la un eveniment din New York, că creşterea economică revine în Europa, după ce regiunea nu a reuşit în ultimii şapte-opt ani să aibă o contribuţie majoră la expansiunea globală, relatează Bloomberg.

829 afișări
Imaginea articolului Draghi: Creşterea economică revine în Europa

Draghi: Creşterea economică revine în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

'Progresele din ultimii trei ani pentru stabilizarea şi consolidarea zonei euro aunt reale. Creşterea revine. Calea spre progres a fost identificată. Nu ne vom opri până când uniunea monetară nu va fi completă", a spus Draghi.

Şeful BCE nu a comentat despre perspectiva politicii monetare a instituţiei. El a arătat că se poziţionează în tabăra celor care susţin că este necesar ca integrarea să continue pentru a obţine toate economiile care pot fi aduse de uniune.

Zona euro a înregistrat inflaţie negativă în septembrie, de -0,1%, pentru prima oară în ultimele şase luni, evoluţie care amplifică presiunile asupra Băncii Centrale Europene (BCE) pentru suplimentarea măsurilor de stimulare.

Declinul preţurilor este în mare parte consecinţa energiei ieftine, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a semnalat că instituţia ar putea extinde programul de suplimentare a lichidităţilor, dacă va fi nevoie pentru evitarea deflaţiei.

BCE a anticipat în această lună că economia zonei euro va înregistra anul viitor o creştere de 1,7% şi o rată a inflaţiei de 1,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici