Dragnea anunţă noi discuţii cu oficialii ruşi pentru dreptul de survol al Tarom spre Beijing

Autorităţile de resort vor avea, în luna noiembrie, noi discuţii cu oficialii Federaţiei Ruse privind obţinerea autorizaţiei de survol necesară reluării curselor aeriene directe pe ruta Bucureşti-Beijing ale companiei Tarom, a anunţat, joi, vicepremierul Liviu Dragnea.

420 afișări
Imaginea articolului Dragnea anunţă noi discuţii cu oficialii ruşi pentru dreptul de survol al Tarom spre Beijing

Dragnea anunţă noi discuţii cu oficialii ruşi pentru dreptul de survol al Tarom spre Beijing (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

Noile discuţii cu partea rusă au fost anunţate la finalul întâlnirii avute de Dragnea cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli, aflat la Bucureşti.

Cursa Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing nu poate fi reluată în absenţa unui răspuns favorabil pentru survol din partea autorităţilor ruse, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

El a explicat acest acord este necesar, pentru că oricare altă rută ar presupune o cheltuială suplimentară şi ar face "destul de greu rentabilă" cursa de la Bucureşti la Beijing.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara în luna martie, cu ocazia unei vizite în China, că reluarea curselor Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing-Bucureşti este prevăzută pentru luna iunie sau iulie, în timp ce surse din companie afirmau două luni mai târziu că operarea zborurilor va începe în luna august.

Tarom a renunţat la linia aeriană Bucureşti-Beijing în 2003, din raţiuni economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici