Dragu despre buget: România ar fi fost într-o situaţie delicată dacă începea anul fără buget

Ministrul de Finanţe Anca Dragu a răspuns nemulţumirilor societăţii civile care a reclamat timpul prea scurt pentru dezbaterea proiectului de buget, precizând că, dacă aceasta s-ar fi prelungit, exista riscul ca România să înceapă anul fără buget, ceea ce ar fi însemnat o situaţie foarte delicată.

592 afișări
Imaginea articolului Dragu despre buget: România ar fi fost într-o situaţie delicată dacă începea anul fără buget

Dragu despre buget: România ar fi fost într-o situaţie delicată dacă începea anul fără buget (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a organizat, miercuri, la Parlament, o dezbatere publică despre structura şi priorităţile proiectului de Buget pe 2016.

În faţa nemulţumirilor exprimate de societatea civilă, ministrul de Finanţe a recunoscut că timpul în care bugetul a stat în dezbatere publică a fost foarte scurt, dar a precizat că Guvernul a avut de ales între a avea un proiect aprobat până la sfârşitul anului sau a avea dezbateri foarte lungi.

"Eu cred că România, dacă ar fi început anul 2016 fără buget, ar fi fost într-o situaţie foarte delicată şi s-ar fi reflectat într-o reacţie imediată a pieţelor", a spus Anca Dragu.

Ea a mai precizat că au fost preluate sugestiile primite de la societatea civilă şi că o parte dintre acestea au fost avute în vedere când a fost finalizat proiectul de buget.

"Faptul că am avut această întâlnire (dezbaterea cu societatea civilă din Parlament n.r.) după aprobarea bugetului nu înseamnă că nu le-am avut în vedere şi că nu am ştiut propunerile venit de la societatea civilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici