După a doua zi de tranzacţionare, Daniel Dines a câştigat 700 milioane de dolari

  • UiPath (PATH), producător de roboţi software fondat în Bucureşti, este recent listată la bursa americană.
  • cel mai valoros produs al industriei de IT din România este cotat la o valoare de piaţă de aproape 40 mld. dolari.
  • Pe 21 aprilie 2021 la bursa de la New York a intrat la tranzacţionare UiPath – primul unicorn românesc.
1729 afișări
Imaginea articolului După a doua zi de tranzacţionare, Daniel Dines a câştigat 700 milioane de dolari

După a doua zi de tranzacţionare, Daniel Dines a câştigat 700 milioane de dolari

UiPath (PATH), producător de roboţi software fondat în Bucureşti, recent listată la bursa americană, a deschis a doua zi de tranzacţionare la un preţ al acţiunilor de 73 dolari pe unitate, în creştere cu 6% faţă de şedinţa precedentă, relatează ZF.

Daniel Dines, CEO şi unul dintre fondatorii UiPath, deţine 27 de milioane de acţiuni clasa A şi 82,4 milioane de acţiuni clasa B. La preţurile curente de tranzacţionare, averea lui Dines este de circa 8,3 miliarde de dolari, în creştere cu 2 mld. dolari în doar două zile.

Astfel, cel mai valoros produs al industriei de IT din România este cotat la o valoare de piaţă de aproape 40 mld. dolari.

Daniel Dines, 49 de ani, cel care conduce UiPath fiind şi unul dintre fondatori, dar şi acţionar semnificativ, se poziţionează pe locul 464 în clasamentul Forbes al celor mai mai bogate persoane în anul 2021, cu o avere estimată de publicaţia americană la 6 miliarde de dolari în urma listării de ieri la New York a UiPath.

Doar doi români sunt incluşi pe lista Forbes a celor mai bogate persoane, Daniel  Dines şi Ion Ţiriac – pe locul 1915 cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari. Spre comparaţie, primul loc este ocupat de Jeff Bezos, fondator al Amazon, cu o avere de 196 miliarde de dolari.

Pe 21 aprilie 2021 la bursa de la New York a intrat la tranzacţionare UiPath – primul unicorn românesc, valoarea de piaţă fiind stabilită de investitori la 37,7 miliarde de dolari la un preţ de 69 de dolari pe acţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici