După prima zi de tranzacţionare la bursă Spotify este evaluată la 29,5 mld. dolari, peste aşteptări

Acţiunile Spotify au debutat la bursă, fiind cotate după prima zi de tranzacţionare la 165,90 dolari, peste preţul de pornire de 132 de dolari, valoarea de piaţă a companiei fiind de 29,5 miliarde dolari.

520 afișări
Imaginea articolului După prima zi de tranzacţionare la bursă Spotify este evaluată la 29,5 mld. dolari, peste aşteptări

După prima zi de tranzacţionare la bursă Spotify este evaluată la 29,5 mld. dolari, peste aşteptări

Compania nu a emis acţiuni noi, fiina disponibile cele deţinute de investitorii privaţi ai firmei.

Spotify este lider mondial în rândul companiilor de streaming muzical, cu peste 70 de milioane de clienţi plătitori de abonament, de două ori mai mulţi decât Apple.

Spotify a vândut şi anul trecut acţiuni, în tranzacţii private, la preţuri cuprinse între 37,5 şi 125 de dolari pe acţiune.

Compania a înregistrat venituri de 4 miliarde de euro anul trecut, în creştere cu aproape 40%, de la 2,95 miliarde de euro în 2016, dar a suferit o pierdere de 1,2 miliarde de dolari.

Spotify s-a lansat şi în România, luna trecută, cu o versiune gratuită şi una premium bazată pe un abonament lunar.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici