Video E mai scump să-ţi ţii copilul acasă decât la o şcoală privată

  • Unele şcoli private nu au redus taxele pentru copiii care stau acasă
  • Părinţii sunt nevoiţi să plătească bone interne în perioada în care copiii stau acasă
  • Pe lângă taxa şcolii private, unii părinţi plătesc şi bone
1450 afișări

Şcolile rămân închise, aşadar copilul tău va mai învăţa de acasă încă o lună şi jumătate. Iar cheltuielile tale ca părinte cresc, pentru că, dacă cel mic merge la o şcoală privată, pe lângă taxă, va trebui să plăteşti şi o bonă.

„Şcoala privată nu a făcut nicio reducere pentru că ne-a suplinit educaţia online şi ne-am asumat-o. Dacă ar fi să vorbim despre o bonă internă, cu siguranţă însă o bonă externă momentan nu o consider oportună”, spune Angelina Cozma, mamă

Nu oricine îşi permite să plătească o bonă.

„Pentru bone interne, adică persoane care lucrau în familie, li se asigura cazare, masă şi salariu, beneficiu de salariu net era peste 3.000 de lei, 3.500 lei, 4.000 de lei”, explică Antoaneta Istrate, manager agenţie de recrutare bone şi menaj.

Reprezentanţii şcolilor particulare spun că îi înţeleg pe părinţi, dar trebuie să aibă grijă şi de afacerile lor.

„Părinţii trebuie să găsească soluţii şi pentru copiii care stau acasă. Nu pot să plătească o şcoală, să plătească, pe de altă parte bone şi alte persoane. Trebuie înţeleşi şi ei”, afirmă Christian Comşa, reprezentant Asociaţia Şcolilor Particulare.

Nu toate şcolile private s-au grăbit să facă reduceri pentru perioada activităţilor online. Aproximativ 150.000 de elevi şi preşcolari sunt în învăţământul particular preuniversitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici