E.ON: FP vrea să vândă participaţiile la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a venit cu o ofertă

Fondul Proprietatea vrea să vândă participaţiile deţinute la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a prezentat o ofertă în acest sens conducerii E.ON, a declarat marţi Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

396 afișări
Imaginea articolului E.ON: FP vrea să vândă participaţiile la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a venit cu o ofertă

E.ON: FP vrea să vândă participaţiile la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a venit cu o ofertă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am avut nicio discuţie concretă legată de acest lucru. Ştim că vor să iasă din acţionariat, însă nu avem nicio propunere concretă de la Fondul Proprietatea pe marginea acestui subiect", a afirmat Hajdinjak, într-o conferinţă de presă.

Fondul Proprietatea deţine 18,4% din acţiunile E.ON Distribuţie România şi 13,39% din E.ON Energie România, companii controlate de grupul german E.ON.

Totodată, Hajdinjak a respins, din nou, acuzaţiile FP privind încălcarea principiilor de guvernanţă corporativă şi conflictul de interese în legătură cu o serie de contracte de consultanţă încheiate între E.ON şi firmele controlate de companie.

Fondul Proprietatea a anunţat săptămâna trecută că cere acţionarilor E.ON Distribuţie SA şi E.ON Energie să aprobe acţionarea în instanţă a administratorilor şi directorilor celor două companii şi ai E.ON Moldova Distribuţie pentru recuperarea daunelor cauzate de semnarea unor contracte de consultanţă de 7,7 milioane de euro cu E.ON România.

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti, administratorul unic al Fondul Proprietatea (FP), consideră că serviciile de consultanţă contractate de către cele trei companii ale grupului E.ON nu sunt necesare, iar preţul plătit către E.ON România SRL este nejustificat.

Contractele au fost încheiate în deplină legalitate, cu aprobarea organelor societare competente şi în condiţii comerciale de piaţă, certificate de experţi independenţi, a susţinut însă E.ON.

E.ON România SRL este acţionarul majoritar al celor trei companii.

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi sunt imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea este administrat de Franklin Templeton din septembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici