Economia Chinei sfidează pandemia şi înregistrează o creştere de 4,9% în trimestrul al treilea. FMI anticipează că economia Chinei va fi singura din G20 ce va creşte în 2020

  • Economia Chinei şi-a continuat recuperare post-coronavirus în al treilea trimestru, potrivit datelor publicate luni de Biroul Naţional de Statistică.
  • A doua cea mai mare economie mondială a raportat o creştere a PIB-ului în trimestrul al treilea cu 4,9% faţă de acum un an.
  • Aceasta aduce primele trei trimestre ale anului la o creştere cu 0,7% faţă de acum un an.
  • Totuşi, economiştii chinezi se aşteptau la o creştere a PIB de 5,2% în al treilea trimestru, conform unei estimări medii compilate de Wind Information.
1634 afișări
Imaginea articolului Economia Chinei sfidează pandemia şi înregistrează o creştere de 4,9% în trimestrul al treilea. FMI anticipează că economia Chinei va fi singura din G20 ce va creşte în 2020

Economia Chinei sfidează pandemia şi înregistrează o creştere de 4,9% în trimestrul al treilea. FMI anticipează că economia Chinei va singura din G20 ce va încheia anul în creştere

Ritmul a fost mai rapid decât creşterea de 3,2% înregistrată de China în al doilea trimestru, când a reuşit să evite recesiunea alimentată de pandemie care a cuprins o mare parte a globului. Dar creşterea a fost, de asemenea, puţin mai slabă decât se aştepta: analiştii au prezis că economia Chinei se va extinde cu 5,2%.

„Economia Chinei şi-a continuat revenirea rapidă în trimestrul trecut, cu recuperarea extinzându-se şi devenind mai puţin dependente de stimulentele direcţionate către investiţii”, a scris Julian Evans-Pritchard, economist senior din China pentru Capital Economics, într-o notă de cercetare.

Sursă: Grafic întocmit de CNBS pe datele obţinute de la Biroul Naţional de Statistică al Chinei

Deoarece o mare parte a lumii continuă să se lupte cu virusul, recuperarea Chinei a fost relativ rapidă. Ţara a aplicat politici stricte de blocare şi urmărire a populaţiei destinate să oprescă virusul şi a pus deoparte sute de miliarde de dolari pentru proiecte majore de infrastructură pentru a alimenta creşterea economică. Economia a crescut cu 0,7% cumulat în primele nouă luni ale acestui an.

"Mai mult decât atât, datele lunare arată că creşterea economică se accelerează în al patrulea trimestru", a adăugat Evans-Pritchard.

Sectorul de vânzări a crescut cu 3,3% în septembrie, ducând la o creştere de 0,9% în al treilea trimestru. În primele nouă luni ale anului, vânzările s-au contractat cu 7,2%.

Investiţiile în imobilizări au crescut cu 0,8% în primele trei trimestre ale anului.

Rata şomajului urban a scăzut în septembrie până la 5,4%. Producţia industrială a crescut cu 6,9% în septembrie faţă de acum un an, ducând creşterea totală în primele nouă luni ale anului la 1,2%.

Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca China să fie singura economie mondială majoră care va încheia acest an în creştere. Proiecţia fiind a unei creşteri de 1,9%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici