Economia Marii Britanii a crescut la sfârşitul anului trecut

  • Economia Regatului Unit a avut o performanţă mai bună decât se estimase anterior la sfârşitul anului trecut, arată cifrele oficiale revizuite.
  • Anterior se credea că economia nu a crescut în ultimele trei luni ale anului 2022, dar noile date ale Oficiului Naţional de Statistică arată că a crescut cu 0,1%.
  • Ultimele cifre confirmă că economia Regatului Unit a evitat să cadă în recesiune la sfârşitul anului 2022.
172 afișări
Imaginea articolului Economia Marii Britanii a crescut la sfârşitul anului trecut

Economia Marii Britanii a crescut la sfârşitul anului trecut

ONS a spus că telecomunicaţiile, construcţiile şi producţia s-au descurcat mai bine decât se credea iniţial.
 
De asemenea, a spus că finanţele gospodăriilor au fost ajutate de schema guvernamentală de sprijinire a facturilor la energie.
 
ONS şi-a revizuit, de asemenea, estimarea pentru performanţa economiei în trimestrul iulie-septembrie. Acum spune că PIB-ul, valoarea bunurilor şi serviciilor pe care le produce ţara, a scăzut cu 0,1%, comparativ cu estimarea anterioară de o scădere de 0,2%.
 
O recesiune este de obicei definită ca atunci când economia se contractă timp de două perioade de trei luni la rând, astfel încât creşterea de la sfârşitul anului 2022 înseamnă că Marea Britanie a evitat una, scrie BBC
 
Săptămâna trecută, Banca Angliei a declarat că economia era de aşteptat să crească doar uşor în lunile următoare.
 
Cu toate acestea, guvernatorul Băncii, Andrew Bailey, a spus că este „mult mai plin de speranţă” pentru economie şi că nu se mai îndreaptă către o recesiune imediată.
 
Comentariile domnului Bailey au venit după ce Banca a crescut ratele dobânzilor la 4,25% de la 4%.
 
Ratele dobânzilor au fost majorate în mod repetat, în timp ce Banca încearcă să ţină sub control ritmul vertiginos al creşterii preţurilor.
 
Inflaţia, care este ritmul în care preţurile cresc, rămâne aproape de cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani şi a atins 10,4% în anul până în februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici