Economia mondială a evitat un declin "extrem de grav"

Economia mondială a evitat un declin "extrem de grav", dar se confruntă, încă, cu o situaţie foarte complexă, a estimat, luni, purtătorul de cuvânt al principalelor bănci centrale din lume, Jean-Claude Trichet.

32 afișări
Imaginea articolului Economia mondială a evitat un declin "extrem de grav"

Economia mondială a evitat un declin "extrem de grav" (Imagine: MediafaxFoto)

"Avem o situaţie în care există evoluţii încurajatoare, o confirmare a faptului că am evitat o depresiune economică cu elemente extrem de grave, care necesită o vigilenţă constantă", a spus Trichet, care deţine şi funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), la o reuniune a guvernatorilor instituţiilor financiaare centrale la sediul Băncii Reglementelor Internaţionale de la Basel, Elveţia.

În privinţa perspectivelor economiei mondiale, trebuie luaţi în calcul mai mulţi parametri, între care şi şomajul a adăugat el.

BCE a menţinut, joi, rata dobânzii de politică monetară la minimul istoric de 1% şi a anunţat că va lua în luna decembrie o decizie privind programul de sprijinire cu lichidităţi a băncilor comerciale, ca urmare a îmbunătăţirii situaţiei economice în a doua jumătate a anului.

Comisia europeană a revizuit, marţi, în creştere estimările pentru avansul activităţii economice în zona euro anul următor, la 0,7%, şi se aşteaptă la o creştere a PIB de 1,5% în 2011, după declinul de 0,4% anticipat pentru 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici