Economia Rusiei nu suferă în totalitate. Veniturile au crescut într-un domeniu cu 70% în anul 2022

Veniturile Rusiei din exporturile de îngrăşăminte au crescut vertiginos anul trecut, în pofida unei scăderi a volumelor de vânzări, în condiţiile în care preţurile nutrienţilor pentru culturi au crescut puternic după invazia sa în Ucraina, potrivit Financial Times.

3854 afișări
Imaginea articolului Economia Rusiei nu suferă în totalitate. Veniturile au crescut într-un domeniu cu 70% în anul 2022

În primele 10 luni din 2022, exporturile de îngrăşăminte ruseşti au crescut cu 70%, ajungând la 16,7 miliarde de dolari, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, potrivit datelor ONU.

Statisticile de import ale partenerilor comerciali ai Rusiei arată că, în termeni de volum, vânzările în străinătate ale celui mai mare exportator de îngrăşăminte din lume au scăzut cu doar 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit analizei Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură(FAO).

Aceasta în ciuda previziunilor analiştilor la izbucnirea războiului din februarie, potrivit cărora livrările se vor prăbuşi.

Exporturile de alimente şi îngrăşăminte din Rusia sunt scutite de sancţiunile occidentale pentru a sprijini securitatea alimentară, în special pentru ţările mai sărace. Moscova şi-a crescut exporturile către ţări precum India, Turcia şi Vietnam.

"În mod clar, ţări precum India au fost cei mai mari beneficiari în ceea ce priveşte importurile de îngrăşăminte", a declarat Josef Schmidhuber, de la FAO, citat de FT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici