Ecourile întâlnirii Merkel - Trump, la Casa Albă. Un subiect sensibil, încă în divergenţă între cele două ţări

Liderii germani de afaceri s-au declarat dezamăgiţi de întâlnirea dintre Donald Trump şi Angela Merkel, spunând că „nu a dat naştere unor progrese palpabile asupra chestiunilor controversate dintre Germania şi SUA”, relatează Reuters.

1273 afișări
Imaginea articolului Ecourile întâlnirii Merkel - Trump, la Casa Albă. Un subiect sensibil, încă în divergenţă între cele două ţări

Ecourile întâlnirii Merkel - Trump, la Casa Albă. Un subiect sensibil, încă în divergenţă între cele două ţări

"Regret faptul că vizita cancelarului la Washington nu a dat naştere unor progrese palpabile asupra chestiunilor controversate dintre Germania şi Statele Unite, iar tarifele ameninţate rămân o povară majoră pentru relaţiile transatlantice", a declarat Dieter Kempf, preşedintele BDI.

Oamenii de afaceri germani şi-au exprimat dezamăgirea privind rezultatele discuţiilor dintre cancelarul Angela Merkel şi preşedintele american Donald Trump, spunând că se temeau de taxele impuse importurilor de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană.

Statele Unite au impus tarife de import de 25% pentru oţel şi 10% pentru aluminiu în martie, dar a oferit o scutire temporară până la 1 mai pentru Uniunea Europeană, liderul de la Casa Albă urmând să decidă dacă va face excepţia permanentă.

Merkel şi Trump au arătat vineri, la o întâlnire la Casa Albă, diferenţe de opinie în ceea ce priveşte comerţul şi NATO, deşi au încercat să ofere o aparenţă de căldură şi prietenie. În cadrul unei conferinţe de presă comune, Trump s-a plâns de deficitul comercial al ţării sale în relaţia cu UE, iar Merkel a spus că orice decizie privind scutirea blocului european de tarife permanent îi aparţine acum preşedintelui.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici