Efectele negative ale măsurilor anti COVID: Noua Zeelandă se confruntă cu cea mai gravă recesiune din ultimele decenii

  • Noua Zeelandă se confruntă cu cea mai gravă recesiune din ultimele decenii
  • Este o consecinţă a măsurilor stricte impuse în lupta împotriva epidemiei de COVID-19
  • Strategia autorităţilor neozeelandeze a fost deseori lăudată pe parcursul ultimelor luni
271 afișări
Imaginea articolului Efectele negative ale măsurilor anti COVID: Noua Zeelandă se confruntă cu cea mai gravă recesiune din ultimele decenii

Măsurile cu care Noua Zeelandă părea să iasă învingătoare în faţa epidemiei de coronavirus îşi dezvăluie acum şi reversul: PIB-ul ţării a scăzut cu 12,2% între aprilie şi iunie, odată cu blocarea şi închiderea frontierelor.

Este prima recesiune cu care se confruntă Noua Zeelandă de la criza financiară mondială, dar şi cea mai gravă înregistrată din anul 1987, care marchează debutul sistemului actual de măsurare. Guvernul speră, însă, la o recuperare rapidă, iar unii specialişti privesc situaţia cu optimism.

„Ne aşteptăm ca scăderea record a PIB-ului trimestrial din iunie să fie urmată de o creştere record în trimestrul din septembrie", a declarat economistul principal al Westpac, Michael Gordon, potrivit BBC.

În schimb, prognozele Trezoreriei publicate ieri sugerează că datoriile masive şi întreruperile continue pot întârzia o recuperare completă.

Situaţia devine cu atât mai tensionată pe fondul alegerilor generale, amânate până pe 17 octombrie din cauza izbucnirii unui focar de coronavirus în capitala Auckland.

Cu aproape 5 milioane de locuitori, Noua Zeelandă a fost deseori lăudată pentru modul în care a gestionat situaţia epidemică. Rapoartele oficiale indică mai puţin de 2.000 de cazuri de COVID-19 şi doar 25 de decese ale unor persoane invectate cu virusul SARS-CoV-2.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici