Elena Udrea a vizitat Băile Tuşnad

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a vizitat, sâmbătă, staţiunea Băile Tuşnad, pentru a vedea stadiul lucrărilor de amenajare a unui centru wellness, prin consolidarea şi extinderea clădirii Casei de Cultură, proiect finanţat de ministerul pe care îl conduce.

211 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea a vizitat Băile Tuşnad

Elena Udrea a vizitat Băile Tuşnad (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Udrea a dorit să vadă modul în care înaintează lucrările de reabilitare a clădirii Casei de Cultură din staţiunea Băile Tuşnad pentru amenajarea unui complex balnear, valoarea investiţiei fiind estimată la 2,8 milioane de euro, din care 1,2 milioane sunt incluse în bugetul MT pentru acest an.

Elena Udrea a subliniat că grija ei era dacă Ministerul Turismului va reuşi să aloce banii din buget pentru proiecte de investiţii în infrastructura de turism ale autorităţilor publice locale, pentru ca "să nu fie certat de domnul Pogea că nu există execuţii bugetare şi astfel să ia bani de la MT pentru rectificare".

Ea a spus că şi de la Ministerul Turismului s-au luat bani pentru rectificarea bugetară, dar i-a explicat ministrului Finanţelor că administraţiile publice locale au început mai târziu licitaţiile, şi deci şi contractele.

Udrea a promis că MT va finanţa şi anul viitor proiectele administraţiilor publice locale, deoarece, potrivit sursei citate, este nevoie de investiţii în turism.

Centrul balnear de la Băile Tuşnad va avea o capacitate de 250 de persoane, şase bazine, din care trei cu apă termală, un centru de masaj, saună.

Lucrările de reabilitare a clădirii se vor finaliza până la sfârşitul acestui an, iar inaugurarea ar putea avea loc până la sfârşitul lui 2010.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, declara, în mai, la Sfântu Gheorghe, că judeţele Harghita şi Covasna au primit 19 milioane de lei pentru proiecte din turismul balnear, cel montan şi pentru alte proiecte ale autorităţilor.

Udrea a promis că ministerul pe care îl conduce va continua să finanţeze proiectele din cele două judeţe şi în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici