Elveţia a ieşit din recesiune în al treilea trimestru

Elveţia a ieşit din recesiune în al treilea trimestru, cu o creştere a economiei de 0,3%, comparativ cu perioada aprilie-iunie, susţinută în principal de consumul privat.

22 afișări
Imaginea articolului Elveţia a ieşit din recesiune în al treilea trimestru

Elveţia a ieşit din recesiune în al treilea trimestru

Avansul din al treilea trimestru reprezintă prima evoluţie pozitvă a Produsului Intern Brut (PIB) după intervalul aprilie-iunie 2008, a anunţat secretariatul de stat pentru Afaceri Economice. Economia s-a contractat cu 1,3% în al treilea trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatul a fost destul de solid şi, pentru prima dată în ultimele cinci trimestre, avem indicatori economici pozitivi, ceea ce este încurajator. Ne aşteptăm ca trendul să continue", a afirmat analistul Credit Suisse Fabian Heller.

În pofida semnelor că economia îşi revine, analiştii anticipează că banca centrală elveţiană va menţine politica monetară expansivă şi nu va ridica rata dobânzilor până la mijlocul anului viitor.

Banca estimează o inflaţie de -0,5% în acest an, de 0,6% în 2010 şi o scădere cuprinsă între 1,5% şi 2% a PIB în 2009.

Economia Elveţiei a intrat la mijlocul anului 2008 în cea mai acută recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial, însă problemele economice cu care s-a confruntat au fost mai puţin severe decât în alte state europene, mulţumită rezistenţei consumului privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici